Accountancy

Zoek je een accountant die VERDER gaat dan alleen het samenstellen van de jaarstukken? Wil je goed geïnformeerd worden als er kansen en/of bedreigingen zijn? Maak kennis met onze persoonlijke expertise en verzeker jezelf van een ervaren sparringpartner, vertrouwenspersoon én adviseur die jou VERDER helpt.

Accountancy advisering

VERDER is heel goed thuis in de wereld van ondernemen. Wij zijn tenslotte zelf ook al jarenlang ondernemer en hebben ruime ervaring met de kansen en uitdagingen die ondernemende klanten dagelijks aangaan.
Wij denken graag mee over de structuur van je onderneming, interne beheersing en uiteraard over administratieve uitdagingen. Wij geloven in focus en weten daarom ook wanneer het nodig is om een aanvullende expertise in te schakelen. Daarvoor werken wij samen met specialisten uit ons netwerk die binnen hun expertise een uitstekend trackrecord hebben opgebouwd.

Neem contact op met onze accountants: bel 030 2084100

Controle jaarrekening

Onder voorwaarden is het wettelijk verplicht om de jaarverslaggeving van je onderneming of non-profit organisatie door een accountant te laten controleren. Een wettelijke verplichting geldt voor een onderneming die twee achtereenvolgende jaren een omzet van meer dan 12 miljoen euro, een balanstotaal van meer dan 6 miljoen euro en meer dan 50 werknemers in dienst heeft. Daarnaast kan het ook voor kleinere bedrijven, die niet aan genoemde criteria voldoen, waardevol zijn om op vrijwillige basis een accountantscontrole te laten uitvoeren, bijvoorbeeld in het geval van meerdere aandeelhouders of de aanwezigheid van externe financiers. Bij non-profitorganisaties is een controle van de jaarrekening vaak een wens of harde eis van subsidieverstrekkers, leden, donateurs of vrijwilligers die zich voor zo’n organisatie inzetten.
Of het nu verplicht is of op vrijwillige basis moet gebeuren, maakt voor ons geen verschil. VERDER houdt het bij de controle van een jaarrekening altijd zo efficiënt en plezierig mogelijk. Wij werken net iets anders dan de meeste accountantskantoren. Wij geloven in de waarde van ervaring en betrokkenheid. Geen grote teams met onervaren ‘vinkers’, maar ervaren accountants die de juiste vragen kunnen stellen, direct conclusies kunnen trekken en daarmee beter én efficiënter controleren. Dat combineren wij met ‘paperless’ dossiers en nuttige inzet van data-analyse. VERDER is in het bezit van een WTA-vergunning voor niet-OOB organisaties.

Neem contact op met onze accountants: bel 030 2084100

Samenstellen jaarrekening

Een goede jaarrekening is voor elke ondernemer en bestuurder van belang. Ondernemen en besturen is nooit saai. Je weet nooit zeker wat je volgend jaar of zelfs de volgende dag zult bereiken. Wel is er vaak sprake van één gemene deler in toekomstige scenario’s: als iets zich voordoet moet het snel geregeld zijn. In bijzondere situaties, zoals een potentiële verkoop van je onderneming, het verkrijgen van externe financiering of simpelweg het aangaan van bijvoorbeeld een huur- of leasecontract, wordt door een andere partij vertrouwd op de jaarrekening. Een kwalitatief goede jaarrekening wekt vertrouwen en draagt bij aan een succesvolle en snelle afronding van het traject. Op het moment dat het nodig is, is het vaak te laat om met terugwerkende kracht nog een goede jaarrekening samen te stellen. Daarom adviseren wij onze klanten – ook al is dat volgens de wettelijke criteria niet verplicht –  ieder jaar een goede jaarrekening door onze accountants op te laten stellen. Zo’n financiële verslaglegging is op de eerste plaats waardevol voor jezelf en je kunt snel schakelen als er door derden om de meest recente jaarrekening(en) wordt gevraagd.
Bij elke jaarrekening verstrekken wij een samenstellingsverklaring. VERDER werkt met digitale dossiers en verzorgt voor jou op verzoek de deponering van de jaarrekening bij kamer van koophandel via SBR. Dus mocht voor jouw organisatie geen accountantscontrole nodig zijn maar wil je wel de zekerheid hebben dat de verslaggeving te allen tijde gereed is voor elke uitdaging en kans die zich aandient? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag VERDER!

Neem contact op met onze accountants: bel 030 2084100