Geruisloze inbreng

3 maart 2012 - mr. Jan-Marc van BeusekomBij de overdracht (inbreng) van een privé onderneming aan een bv moet als hoofdregel over de aanwezige meerwaarden (goodwill, stille reserves etc.) worden afgerekend met de Belastingdienst. Onder bepaalde voorwaarden en op verzoek blijft deze afrekening achterwege (geruisloze inbreng faciliteit). Naast de geruisloze inbreng kan er ook voor gekozen worden om voor de stakingswinst een lijfrente bij de bv te bedingen. Deze lijfrente is afhankelijk van de omstandigheden beperkt in omvang en aan bepaalde voorwaarden verbonden.

Kortom, bij een inbreng van uw onderneming in een bv zijn er meerdere mogelijkheden. De keuze zal afhankelijk zijn van de feiten en uw zakelijke en persoonlijke toekomstplannen. VERDER heeft veel ervaring met de toepassing van fiscale faciliteiten, waaronder de geruisloze inbreng. Graag begeleiden wij u bij het maken van de juiste keuze en alle fiscale vragen/procedures die bij een inbreng naar voren komen. Hierover gaan we graag vrijblijvend een gesprek aan met u. Onze contactgegevens treft u hier aan.

VERDER gaat uiterst nauwkeurig te werk. Toch kunnen wij geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor door u op basis van de voorgaande informatie genomen acties. Neem hier kennis van onze disclaimer.