+31 30 2084100
Bellen

Second opinion

23 november 2014 - mr. Jos van Bavel VERDER - ICT-MARKETING

De fiscale positie van uw organisatie of onderneming is in vertrouwde handen bij uw boekhouder, uw accountant of uw belastingadviseur. Dat is althans een prettig idee.

Accountancy en belastingadvies zijn echter twee verschillende werelden. Uiteraard met raakvlakken, maar toch. Wij werken als VERDER voor diverse accountants- en administratiekantoren en verwijzen onze cliënten ook regelmatig door naar dergelijke specialisten. Ieder zijn vak immers. Omdat wij geen jaarrekeningen controleren zien we hen ook niet als concurrent. Zo kunnen we ons werk volledig onafhankelijk doen.

Omdat we een andere discipline beheersen dan de accountant, maar ook gezien onze ervaringen, kunnen we ons voorstellen dat er soms twijfels opkomen bij fiscale adviezen of keuzes die u voorgelegd krijgt. Of u moet wellicht constateren dat uw organisatie haar fiscaal adviseur is ontgroeid? Fiscale regelgeving is complex, dus een fout(je) is snel gemaakt. En in de gevolgen kan een groot financieel belang schuilen. Een fiscale second opinion is dan een goede optie. In een fiscale second opinion beoordelen we of een advies of stellingname de toets der kritiek kan doorstaan.

Onze dienstverlening

Met de vaktechnische kennis en fiscale expertise die VERDER biedt, kunnen wij uw twijfel wegnemen. Heeft u in uw aangifte een pleitbaar standpunt ingenomen, in lijn met geldende wet-, regelgeving en jurisprudentie? Of heeft de Belastingdienst redenen om boetes op te leggen of zelfs aanspraak te maken op uw privé-vermogen? Na een second opinion treedt u de Belastingdienst met (meer) vertrouwen tegemoet.

Graag informeren wij u over de wijze waarop VERDER u (tijdelijk) en discreet kan bijstaan met een second opinion. Onze contactgegevens treft u hier aan.

Jos van Bavel

Partner / Fiscalist

Binnen VERDER is Jos verantwoordelijk voor fiscale advisering. Jos is een fiscaal specialist met focus op grote en middelgrote Non-Profit organisaties en overheden.

Lees meer over Jos van Bavel >