+31 30 2084100
Bellen

Vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting

14 maart 2018 - VERDER - PROFIT

Wij verzorgen jaarlijks vele aangiften inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen (IB/PVV) voor onze klanten. Na de benodigde update van onze aangiftesoftware voor het nieuwe jaar, kunnen we de ‘2017-aangiften’ binnenkort gaan opstellen en indienen. De Belastingdienst beschikt daarbij over kwalitatief steeds betere informatie. In de ‘vooraf ingevulde aangifte’ kun je deze informatie zelf ook inzien; maar uiteraard slechts na inloggen.

Om nu te zorgen dat wij als ‘fiscaal intermediair’ ook kunnen beschikken over deze ‘vooraf ingevulde’ gegevens voor het jaar 2017, ontvangen onze IB/PVV-klanten binnenkort een brief van de Belastingdienst. In de brief word je verzocht om ons toegang te geven tot de gegevens uit de vooraf ingevulde aangifte. Ben je daarmee akkoord, dan verzoeken we je om het formulier dat de Belastingdienst bij deze brief voegt aan ons door te sturen. In het formulier staat namelijk een activeringscode. Na ontvangst van deze activeringscode kunnen wij als intermediair toegang krijgen tot de vooraf ingevulde informatie. Het formulier kun je uiteraard per post doorsturen, maar liever nog digitaal per e-mail.

Voor ons dienen deze gegevens als controlemiddel bij het opstellen van de aangiften. Helaas niet meer dan een extra hulpmiddel, aangezien de vooraf ingevulde gegevens vaak niet volledig blijken. Toch hebben wij graag de beschikking over dit extra controlemiddel, ook om eventuele discussies met Belastingdienst of vragenbrieven in relatie tot deze informatie ook te kunnen voorkomen.

We verzoeken je dus om het formulier bij de registratiebrief doorgestuurd te mogen krijgen. Jouw goedkeuring daarbij geldt overigens slechts per aangiftejaar en ook slechts per aangifte. Dus volgend jaar volgt weer een zelfde brief met formulier. Verzorgen wij ook de aangifte voor jouw fiscaal partner, dan krijgen we ook graag zijn/haar toestemming via een afzonderlijk formulier. Meer informatie over de toestemming die je geeft en/of hoe je die kunt weigeren, tref je op de website van de Belastingdienst.

Ard Veenvliet (RA)

Partner

Ard is registeraccountant en afkomstig uit een ondernemersfamilie. Zijn ondernemerszin heeft hem bewust gebracht tot het partnerschap bij VERDER. Binnen VERDER is Ard verantwoordelijk voor de controlepraktijk. Zijn carrièrepad kan als ‘klassiek’ worden getypeerd: van HEAO en assistent-accountant via Nyenrode opgeklommen tot controleleider en (senior) manager bij EY en daarna directeur bij accon avm.

Lees meer over Ard Veenvliet (RA) >

Recente publicaties

Alle publicaties

Best gelezen